dissabte, 2 de novembre del 2013

El pilot automàtic de les abelles

El neuro-científic australià Mandyam Srinivasan de la Universitat de Queensland i els seus companys van tenir la curiositat d’analitzar l’habilitat d’aterrar que utilitzen les abelles per desenvolupar un sistema d’aterratge per a robots aeris.

Uns animals tan petits com són i que, a més, manquen de visió binocular, com poden aterrar sense cap problema? Resulta que posseeixen una espècie de pilot automàtic biològic que els ho permet.
La diferència de les abelles respecte de nosaltres, és que aquestes graduen la velocitat. A mesura que s’acosten a l’objectiu van reduint-la de manera proporcional (pilot automàtic), cosa que els humans no sabem fer.
Els científics utilitzaren una pista d’aterratge en forma espiral que va alterar els comportaments de les abelles i provocà que no foren capaces de controlar-ho.
Els diferents estudis realitzats i els coneixements adquirits estan siguent utilitzats per a desenvolupar un sistema d’aterratge per aparells voladors autònoms que no necessiten radars o sonars.

Noticia original

Noticies relacionades:
- El després de la noticia:
- Informació sobre les abelles:

Video:

1 comentari:

  1. El fet de que els investigadors s'hi hagen fixat en aquest animal tan petit i que té tantes coses que no sabem, es una cosa que mai m'ho podria imaginar. Uns animals tan menuts i aterren ells sols per mitjà d'un pilot automàtic, pot produir per a un futur. no se si llunyà o pròxim molts canvis en els sistemes d’aterratge per a aparells voladors. Tenim que pensar que la desaparició de les abelles ens pot afectar, ja que són necessàries per a la natura. Tant la desaparició d'abelles com d'altres insectes, perquè si una abella a sigut la investigació per a produir una nova manera d'aterratge, pot ser que altres insectes també siguen productors de coses noves i molt diferents.

    ResponElimina