diumenge, 24 de novembre del 2013

Augment del nivell del mar

El nivell del mar podria elevar-se  20 metres cap a final del segle, ja que l'escalfament global cada vegada augmenta més ràpidament a causa de la concentració de CO2 a l'atmosfera que incrementa l'efecte hivernacle.

Fa 5,33 milions d'anys i 2,58 milions d'anys, la Terra va experimentar un augment de global de temperatura que va arribar a ser superior a l'actual i similar a la prevista per a finals del segle XXI. La concentració de CO2 atmosfèric, era igual a la d'avui en dia.

Aquests factors van fondre part del gel del planeta, cosa que va provocar un augment del nivell del mar de 20 metres. Fins ara, el mar s'ha elevat deu metres a causa del desglaç de Groenlàndia i l'oest antàrtic però no es tenia en compte que el gel de l'est antàrtic havia provocat el augment de deu metres més.

La capa de gel de l'est antàrtic es considerava que era molt més estable davant els canvis del clima, però un estudi demostra que és molt més sensible del previst.

Aquests estudis s'han realitzat a partir mostres de fang obtingudes a més de 3 km baix  la costa antàrtica. El seu  anàlisi químic ha revelat un desglaç de les mostres experimentat durant el període estable de la massa gelada.

A continuació un equip haurà de esbrinar la rapidesa del desglaç, informació que serà útil per predir els efectes del canvi climàtic i per entendre què li passarà a la Terra si no posem solucions a aquests efectes, ja que si el desglaç continua augmentant, al final d’aquest segle, hi haurà un canvi dràstic en les costes del nostre planeta, que apart, causaran  problemes a la societat global.



NOTICIES RELACIONADES:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada