dimarts, 12 de novembre del 2013

Patenten biomolècules que faciliten la predicció de problemes cardíacs.

Investigadors de la Universitat de Jaén mitjançant un estudi han patentat dos biomolècules capaços de controlar la pujada i baixada de sodi(important per a la correcta contracció de les aurícules i ventrículs).

Aquest estudi té com afinalitat reduïr el nombre de persones fectades per problemes del cor com síncopes o morts súbites. Per a aquest objectiu pretenen controlar el funcionament dels canals iònics que son els encarregats de regular el fluix d'entrada i ixida d'ions.
Amb la patent Micro RNA útil per al tractament de canalopatíes arritmogèniques s'ha donat importancia a les estratègies terapéutiques per a modular les funcions d'un cor adult, concretament s'han centrat en el paper regulador del microRNA, capaç de controlar la pujada o baixada del sodi.
Mitjançant les investigacions es van donar conter en els assatjos que les molècules estudiades disminuïen l'activitat d'aquest canal mentre que sols un microRNA la incrementaba. Es vàren centrar en aquest microRNA que augmentaba i amb un altre que disminuia vertiginosament. Després tan sols va quedar introuïr modificacions en aquestes biomolècules, obtenent la capacitat per controlar les pujades o baixades de sodis.
Aquestes biomolècules poden servir per a tractar dues clases d'arritmia com el Síndrome de Bruada i el QT largo.

Noticia original

Noticia relacionada 

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada