diumenge, 10 de novembre del 2013

Descobriment del primer planeta del tamany de la Terra fora del Sistema Solar


 Kepler 78b, és un planeta pedregós semblant a la Terra, amb una densitat i tamany un poc superior, però amb la mateixa composició de ferro i pedra que la Terra i es troba a 400 anys llum de nosaltres. La seua temperatura es troba al voltant de 3000 i 5000 graus centígrads i tarda a donar una volta completa al voltant de la estrella unes 8’5 hores, en lloc dels 365 dies que tarda la Terra en donar una volta al voltant del Sol. 

Segons Molinari, director del TNG, i un dels autors de la investigació, aquest planeta acabarà sent destruït per la seua pròpia estrella dins de 3000 milions d’anys. Deming assenyala que el Kepler 78b es troba tan prop del seu astre, que des de la superfície, es deu veure l’estrella com un immens disc cremant, ocupant la meitat del cel mirant cap al l’horitzó.
Dos equips independents, per una part Estats Units i per l’altra Suiza, Itàlia, Regne Unit, han investigat més sobre aquest planeta amb resultats molt semblants sobre les seues característiques. Els respectius resultats es publiquen a la revista Nature
Per una part el grup italià, amb el màxim representant Francesco Pepe (Universitat de Ginebra ) ha fet les seues observacions amb el Telescopi Nacional Galileo (TNG, Itàlia) instalat a l’illa de Palma 
D’altra banda, amb Andrew W.Howard (Universitat de Hawai ) , ha utilitzat un dels grans telescopis Keck I  i el seu espectrógraf Hires.

Amb tot açò els científics busquen obtenir major informació sobre aquest nou descobriment, els astrònoms busquen i estudien exoplanetes mesurant les lleugeres oscil•lacions de la estrella degut a l’efecte gravitatori degut a la presència del planeta al seu voltant i a partir d’ací deduir les seves característiques.
 Drake Deming, expert de la Universitat de Maryland, explica que  volen seguir buscant planetes el més pareguts a la Terra possible i per a això busquen experimentar amb noves tecnologies”                              

Noticia original

Notícies relacionades

Kepler 78b, el planeta semblant a la Terra
Descobert un planeta semblant a la Terra
Qui és Kepler-78b?

Vídeo relacionat

1 comentari:

  1. Aquesta notícia de Cristina m'ha paregut molt interessant, perquè és clar que la vida al nostre planeta Terra no serà eterna i per al moment de la seua fi espere que s'hagen trobat altres planetes habitables i que es tinguin les tecnologies necessàries per a poder arribar fins a ells. Per sort les tecnologies avancen i en uns pocs anys podríem disposar de telescopis molt més potents que ens facilitaren aquestes investigacions. M'agradaria complementar aquesta notícia amb una altra que he trobat sobre els planetes semblants a la Terra descoberts en les dos últimes dècades: http://www.larazon.es/detalle_normal/noticias/4141736/mil-y-un-planetas-descubiertos-similares-a-la-tierra#.UoKUlnBg8vk

    ResponElimina