dissabte, 2 de novembre del 2013

GREATWALL: Nou objectiu per tal d'eliminar el càncer

La divisió cel·lular és fonamental per al desenvolupament d'un organisme, però aquest mecanisme pot originar algun tumor si les cèl·lules contenen alteracions en el material genètic i es divideixen de forma descontrolada.

El grup de Divisió Cel·lular del Centre Nacional de Investigacions Oncològiques ha descobert un mecanisme regulador de la mitosi on la molècula principal d'aquest procés podria ser clau per a millorar el tractament de malalties oncològiques.
El grup CNIO amb l'ajuda del CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique, a Montpellier)
ha realitzat per primera vegada un model genètic en mamífers sobre la molècula Greatwall, com es anomenada la molècula sobre la que es basa aquest treball.

Aquesta molècula es diferencia de altres participants en la divisió cel·lular en que actua bloquejant una proteïna que es tracta d'un supressor tumoral freqüentment vist en tumors humans, de manera que al fer desaparèixer Greatwall es pararia la divisió cel·lular i es reactivaria la proteïna supressora de tumors, per tant moltes rutes metabòliques oncogèniques desapareixerien.

Actualment, s'està treballant per tal de buscar compostos que pugen fer desaparèixer aquesta molècula al mateix temps que s'està investigant en quin tipus de tumors seria adequat aplicar aquest procés.

Noticia Original


Noticies relacionades:
Formació del càncer





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada