diumenge, 3 de novembre del 2013

El planeta més paregut a la Terra fora del Sistema Solar

Un equip d’investigadors de l’Institud Tecnológic de Massachusetts han descobert un petit planeta anomenat Kepler 78b que té similituds amb la Terra.Els científics han afirmat que aquest planeta és 1,7 vegades la massa de la Terra,la seua densitat és de 5,3 grams per centímetre cúbic i és 1,2 vegades la grandaria del nostre planeta.

En Agost va ser quan el van descobrir a 700 anys llum de la Terra,és a dir,fora del sistema solar.Kepler 78b gira al voltant de la seua estrela en només 8,5 hores,molt més rapid que el nostre planeta.

Segons la revista Nature,la temperatura d’aquest exoplaneta és relativament alta,entre 1.500 i 3.000 graus,aquestes altes temperatures és deuen a la proximitat de la seua estrela i aço fa impossible la vida.Per altra banda,els astrònoms,tenen un gran interés per la seua grandaria i composició molt paregudes a la Terra.

L’exolpaneta está format principalment per roca i ferro,similar a la Terra,en canvi la seua temperatura está sobre 2.000 graus fent possible la vida.
Els científics tambè van analitzar la llum emitida per la seua estrela quan el planeta pasava per davant.Van deduir la seua grandaria degut a la sombra que deixava al passar per davant de l’estrela.
Tambè van detectar la seua massa degut al gir gravitatori l’estrela.

L’Observatori de Keck en Hawwai va analitzar les dades de la llum de l’estrela durant 8 dies.Com la llum era molt dèbil no aplegava la señal de la estrela i en eixe sentit els científics no van traure conclusións.


Noticia original


Noticies de referència
-Altre lloc que confirma aquest descobriment:


Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada