diumenge, 24 de novembre del 2013

Llançada la nova sonda "Maven" de la NASA amb destinació a Mart.

La sonda espacial Maven, de la NASA, disenyada per a posar-se en òrbita de Mart i investigar la seua atmósfera, va ser llançada amb èxit el passat 18 de Novembre desde la base de la Força Aèria Nord-Americana en cap Canyaveral (Florida) en un coet Atles V.
La Maven, está previst que arribará a Mart en Setembre de l’any que ve i es sumará a un conjunt d’altres artefactes que están funcionant allí, però esta es la primera que ens ajudará a estudiar la seua atmòsfera  y la seua evolució 
Segons la NASA, la Maven estará en funcionament durant almenys un any donant voltes a Mart i s’aproximará hasta uns 150 km de la seua superficie per a pendre dades directes de la composició del gas.

Prendrá dades en totes les regions del espai pròxim a Mart que permitirá als científics caracteritzar l’estat de la atmòsfera i ajudará a investigar sobre la seva evolució, no realitzarà una búsqueda de signes de vida, ja que la nau no va equipada amb un sensor de metà que podría indicar vida, ja que no els arribava el pressupost. 

Vàries universitats Nord-Americanes han desenrotllat instruments per prendre dades o han col•laborat en ells, com el detector de partícules energètiques, els analitzadors d’ions i d’electrons del vent solar, l’aparell encarregat de determinar la composició del gas, i el magnetòmetre.

Encara que del projecte s’encarrega el Centre de Vols Espacials Goddard, de la NASA, i l’investigador principal de la missió és Brosse Jakosky, de la Universitat de Colorado.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada