sábado, 2 de noviembre de 2013

Identifiquen el material més fort conegut

Un equip de teòrics de l’Universitat Rice als Estats Units han identificat un element que l’han anomenat Carbino que està format per una cadena d’àtoms de carboni units mitjançant enllaços dobles,triples o individuals.

La supercomputadora DaVici,de la qual s’encarrega l’Institud Ken Kennedy,ha determinat que les cadenes de Carbino d’un àtom de grossor poden constituir el material més fort conegut,si a aixó s’aconsegueix fabricar grans quantitats,aquest material pot tindre diverses utilitats.

L’equip de Yacobson ha comprovat les seues característiques i afirma que té una elevada tensió de ruptura que sobrepassa a la de qualsevol element inclós el Grafeno,la seua rigidesa a la tracció és el triple a la del diamant,les cadenes de Carbino poden acollir molècules en els laterals posibilitant així l’emmagatzemament d’energia,el material és estable a temperatura ambient;gràcies a aquestes característiques és el material més fort que hi ha fins ara.

En el 1960 van fer les primeres hipótesis sobre aquest element,però no hi van arribar a la conclusió actual.

El Carbino a sigut vist en la pols interestel•lar i fins i tot l’han utilitazat durant experiments en laboratoris.Noticia Original


Noticies relacionades
Evitar confusións amb aquesta pàgina:


Vídeo


No hay comentarios:

Publicar un comentario