dimarts, 12 de novembre del 2013

Derivats dels carbohidrats poden donar lloc a fàrmacs anticancerígens.

Un estudi ens ha revelat que l'estructura quadruple de les unions entre sucres i ADN poden ajudar a dissenyar trataments contra el càncer.

Les molècules s'uneixen gràcies a forces que després son utilitzades pels fàrmacs per a ancorar-se a molècules claus en el desenrotllament de malalties.
El CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques) ens ha mostrat un mecanisme que podria permetre desarrotllar nous fàrmacs contra la malaltia,aquest mecanisme d'unió a l'ADN en quàdruplex presenta una estructura amb unions associades als oncogens. Este tipus de material genètic sol localitzar-se en els extrems dels telómeros, les regions terminals dels cromosomes. Una diferència d'aquesta estructura amb les de doble hèliç es que pot formar estructures de jocs apilats de cuatre bases nitrogenades, en concret de guanina.
En la revista Chemistry s'ha publicat un treball on es revela que alguns sucres interaccionen amb la tétrada del ADN en quàdruplex utilitzant interaccions moleculars que no s'habien asociat a aquestes estructures encara. Per això es creu que es podrien sintetitzar fàrmacs basats en carbohidratos que s'unisquen a gens cancerígens mitjançant aquest nou mode d'interacció.

Noticia original

Noticia relacionada
- Noticia relacionada

Video

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada