dilluns, 11 de novembre del 2013

Posen a col•laborar bacteris de dos tipus diferents i complementaris per generar electricitat

Una sèrie d'experiments fets per l'Institut de Biodisseny de la Universitat Estatal d'Arizona als Estats Units, demostra que els bacteris verds del sofre , del gènere Chlorobium , sensibles a la llum , poden actuar en conjunt  amb els bacteris del gènere Geobacter , que són capaços d'exercir una forma de " respiració " que permet la funció d'ànode necessària per a la producció d'electricitat . Al ajuntar als dos organismes , s'obté tant una resposta a la llum com la capacitat de generar corrent elèctric .


A: Exposades a la llum i gràcies a la fotosíntesi , els bacteris Chlorobium acumulen glicogen (partícules vermelles) , usant electrons derivats de l'oxidació de sulfur. B : En la foscor , les Chlorobium fermenten el glucogen donant com a resultat acetat , el qual és consumit per les Geobacter , que d'aquesta manera produeixen un corrent elèctric .

Els electrons obtenen de poden ser recol•lectats en forma d'electricitat , utilitzant, un dispositiu conegut com cèl•lula de combustible microbiana.

Aquests resultats indiquen que és factible fabricar una cèl • lula fotoelectroquímica , un dispositiu artificial capaç de generar electricitat biològicament a partir de la llum solar i gràcies al treball combinat de classes diferents de bacteris .



Video relacionat.

        

1 comentari:

  1. Aquesta notícia em resulta molt interessant, ja que podem obtindre energia amb bacteris de diferents tipus i podrem obtindre energia d'una manera artificial a partir de la llum solar i gràcies al treball combinat de classes diferents de bacteris.

    ResponElimina