dissabte, 23 de novembre del 2013

Papallones en perill


Les papallones poden entrar en perill d’extinció a causa del canvi climàtic segons uns estudis realitzats en Canadà. La causa seria l’alteració dels períodes d’eclosió i de vol de diferents insectes.

Els diferents investigadors van comprovar que la metamorfosi i el vol de les papallones tenen una alta sensibilitat a la temperatura ambient. Aixina que per caaa grau que augmenta la temperatura mitja de la terra, aquests insectes eclosionaríen i volarien 2,4 dies abans de lo normal. Per aquest fet les papallones estan més actives quan més alta és la temperatura.  Pot ser, que aquesta xifra no supose gran canvi, el problema es que a mesura que el canvi climàtic va augmentant, també ho farien els nombres de dies. I podria provocar una falta de sincronització entre el naixement de les papallones amb els aliments o la temperatura adequada per volar.

Aquest problema no sols passaria amb les papallones, sinó també en altres insectes, i la suma de totes aquestes variacions es convertiria en un greu problema per a la biodiversitat. Cada espècie és única i necessària. Tenim que cuidar la natura.

Noticia original

Noticies relacionades:
- Problemes que suposa el canvi climàtic
- Altres víctimes del canvi climàtic

Video:


2 comentaris:

  1. Les persones moltes vegades no ens parem a pensar en que seria si s'extinguiren les papallones. Però perquè no cuidem la nostra natura? No solament són les papallones, sinó que, també l'augment de temperatura afecta a molts altres insectes, i si açò passa moltes espècies d'insectes desapareixeran, i açò afectaria a la biodiversitat. Cada espècie té la seua funció, i són necessaries per al dia a dia, són úniques i precises. No deixem pedrer el que xicotets animals que ens envolten, perquè pot ser quan els necessitem, ja no els tenim.

    ResponElimina
  2. Crec que es un greu problema el fet de que les papallones estiguen en perill a causa de l’increment de l’efecte hivernacle, ja que si desapareixen causarà un greu problema en el ecosistema ja que estes polititzen y també és aliment per algunes aus etc , si esta cadena es trenca causaria greus problemes ja que es trencaria la harmonia convivencional entre elles i tot es desestabilitzaria.

    ResponElimina