diumenge, 10 de novembre del 2013

Les persones bilingües tarden més a desenrotllar demència

Un estudi dut a terme per un equip d’investigadors de diverses institucions d’Índia i Regne Unit, demostra que les persones que parlen dos o més idiomes  tarden més anys a desarrotllar demència que aquells que són monolingües.

L’estudi es va realitzar amb un conjunt de pacients d’una edat mitjana de 66 anys, dels quals la majoria patien alzheimer i una gran part demència vascular; mentre que la resta, presentaven altres formes mixtes de malaltia.

Els cientifics han descartat motius com l’edat, el gènere i la professió per a justificar la demència i han afirmat que els pacients bilingües han desarrotllat aquesta malaltia entre quatre i cinc anys més tart.

Aquest estudi, ha permés que els cientifics puguen afirmar que parlar més d’un idioma no sols significa una gran riquesa cultural , sinó també produeix un desenrotllament de les àrees del cervell.
Thomas H.Back, indica que val la pena ensenyar dos idiomes en la infància ja que encara no està clar si després de l’adolescència la capacitat per a aprendre-se'ls és la mateixa.




NOTICIA ORIGINAL

Noticies relacionades:
Els experts alerten d'una gran bossa de malalts d'alzheimer sense diagnosticar
Els marcadors genètics donen pistes sobre les bases de l'alzheimer
La importància que els xiquets sords puguen ser bilingües

3 comentaris:

  1. És una noticia interesant, ja que aquest tipus de malalties, per desgràcia, és molt comuna en les persones majors, i nosaltres també ho patim de ben a prop. Sempre és bó saber sobre aquests temes i sobretot, com poder disminuïr-los, i en aquest cas, és curiós que amb l' ajuda de la llengua es puga previndre estes malalties.

    ResponElimina
  2. És curiós que el simple fet de parlar dos llengües diferents ens aporte tants beneficis.
    Per una banda, hi ha molts estudis que verifiquen que les persones bilingues, des de xicotetes, utilitzen més ares cerebrals, açò els permet adaptar-se a canvis més ràpidament que les persones monolingües.
    Després de llegir aquesta notícia, me sorprès encara més al saber que, a més, les persones que saben parlar més d’una llengua diferent, tarden més anys a desenvolupar demència.
    Per sort, nosaltres som ben afortunats per saber parlar dos idiomes diferents des de que érem menuts; i per als que no, mai es tard per estudiar un nou idioma, el cervell els ho agrairà.

    ResponElimina