diumenge, 24 de novembre del 2013

Les hienes es comuniquen per senyals olfactives.

Un equip d'investigadors de la Universitat de Michigan ha descubert que les hienes a més de amb la seva risa tan característca es comuniquen mitjançant senyals olfatives que segreguen unes glàndules localitzades baix la seva cua. A aquestes glàndules estan situats uns microbis responsables del seu olor, aquestes poblacions de bacteris estan relacionades amb les variacions en la producció de els àcids grassos volàtils que causen els distints olors.
Per a comprovar-ho van agafar mostres de dos espècies de hienes, i es va demostrar que hi havien variacions mitjançant a seua secuenciació genòmica. Els investigadors van vore com els microorganismes i les secrecions eren diferents, però els microbis estàben dominats per un tipus de bacteries fermentatives que emiteixen els gassos olorosos. Aquest estudi va revelar que les bacteries y els tipus d'àcids grassos que es desprenien variaven segons si eren mascles o femelles, a més de si les femelles estàven en època de reproducció.
Aquest descobriment demostra que les bactèries simbiòtiques estàn darrere dels olors específics de cada espècie.

Noticia original

Noticia relacionada 

Video

1 comentari:

  1. És interesant saber que totes les espècies tenen unes glàndules anals, que secreten una substància oliosa de color groc sobre diferents objectes, per marcar els seus territoris. Les hienes en aquest cas ho fan quan mostren un comportament d'agraïment.
    Aquesta noticia m'ha cridat l'atenció, ja que pocs saben el comportament d'aquestos animals, el qual és molt interesant coneixer.

    ResponElimina