diumenge, 10 de novembre del 2013

Hi ha vida després de la Terra?

Són habitables els planetes en l'univers? Sembla que més del que pensaven els científics , segons les observacions del satèl • lit Kepler de la NASA . La nau ja no no està operativa, però les dades que va recollir durant els seus 4 anys de funcionament de han permès deduir que una de cada cinc estrelles similars al Sol té un planeta amb les característiques semblants a la Terra i està a la zona habitable. Això podria conduir a la presència de vida a la superfície d' estos planetes .
Astrofísics de la Universitat de Califòrnia a Berkeley i la Universitat de Hawaii a Manoa (les dues als EUA) , han arribat a esta conclusió després d' efectuar un anàlisi estadístic de totes les  observacions de Kepler . Així, han calculat quants dels 100 mil milions d' estrelles de la nostra Galàxia tenen planetes potencialment habitables .
"El que açò significa és que, quan mirem els milers d' estrelles, la més propera estrella semblant al Sol amb un planeta del tamany de la Terra, situat a una zona habitable, està probablement a tant sols 12 anys llum de distància i podeu veure’l a simple vista, és increïble" , destaca l'estudiant de Berkeley Erik Petigura , que ha adreçat l' anàlisi de les dades i l' estudi que publica PNAS .

http://www.youtube.com/watch?v=_G9_M_--vdA

Notícies relacionades:
Antena3
El Mundo

Noticia original


1 comentari:

  1. Interessant notícia Josep. Està clar que l'existència de vida a l'univers sempre ha estat un misteri, però en els últims anys s'han fet descobriments que ens poden acostar a saber més sobre aquest tema i, qui sap, potser en uns anys rebrem notícies més clares sobre els nostres veïns intergal·làctics. Esperem que aquestos siguen pacífics i no ens passe com als personatges d'algunes pel·lícules!

    ResponElimina