dimarts, 12 de novembre del 2013

Gran descobriment del “Curiosity” a Mart

El “Curiosity” va aterrar en Mart al 2012. Ha estat enviant informació i mostres del Planeta Roig des del primer moment. Gràcies a açò, els científics han pogut observar la diversitat geològica que hi ha i l’existència d’un element imprescindible per a la vida: l’aigua.

Els científics han analitzat els materials procedents de Mart (roques, pols...) i han detectat composts químics com el CO2. També han descobert l’existència de dos tipus de grans de pols (uns més fins i altres més grossos). Als grans fins s’ha trobat la presència d’H2 (es baralla la hipòtesi que puga ser part de la molècula d’H2O). No s’ha observat un intercanvi d’H2O entre la capa superficial del planeta i la seva atmosfera.

Un altre descobriment ha sigut un nou tipus de roca ígnia , molt semblant a un tipus de roca present als rifts o grans fosses marines del nostre planeta. Els científics creuen que per a l’aparició d’estes roques és necessària la presència d’H2O sota la superfície del planeta.

                    
                    

Tots aquestos descobriments, han sigut un repte per als científics. Mostren l’avanç vertiginós de la ciència. També, mostren la importància que ha tingut el “Curiosity”, que intenta desentranyar la història geològica del planeta roig així com trobar qualsevol possibilitat de vida existent allí. Fins on aplegarem?


Notícia Original

Notícies Relacionades:

"Curiosity" (1)


"Curiosity" (2)


Video:


1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut de les més interesants ja que vore la semblança que tenen altres planetes amb el nostre ens fa plantejar-se el gran dubte de si al igual que al nostre planeta s'ha creat vida poden haber altres planetes amb condicions semblants.

    ResponElimina