diumenge, 24 de novembre del 2013

El gas de la rialla no és un acudit

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) ha presentat un estudi científic on assegura que les emissions de l’òxid nitrós, conegut com a gas de la rialla, poden arribar a ser el doble a l’any 2050. Si es volen mantindre l’augment de les temperatures del planeta per davall de dos graus cal oprimir el seu efecte, ja que té 300 vegades el potencial de calfament del CO₂.
Aquest gas s’emet amb la producció elèctrica, manufactures químiques, aqüicultura, al utilitzar fertilitzants d’agricultura i al transport, és un dels que més afecta a la capa d’ozó.
El treball ha plantejat tres hipòtesis. En el cas que tot seguira igual, les emissions tindrien un increment del 83% entre els anys 2005 i 2050. Si comencem a posar mesures moderades, es reduiria a un 26% i en el cas que ens consciencem molt, la baixada seria d’un 22%. Han assegurat que estan tractant de posar en marxa una sèrie de mesures per a catalitzar esta reducció d’emissions per mitjà de l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables.
El representant de les Nacions Unides ha animat, dins d’una senda de pràctiques voluntàries, que s’incrementen els cultius sostenibles, com sembrar els aliments quan és la temporada, o reduir l’ús de fertilitzants perquè a més de reduir gastos es pot ajudar al planeta perquè els efectes d’este gas siguen menors.

Notícia original

Notícies relacionades:

- Fertilitzar amb coure pot reduir les emissions d’òxid nitrós. 

- Òxid nitrós com una “droga”.

Vídeo:

1 comentari:

  1. Em pareix una noticia molt interesant ja que l'efecte hivernacle es un problema que ens afecta greument i si aquestos gassos nocius segueixen incrementant i no ho regulem tindra conseqüències molt greus. Felicitar-te també per el titol irònic que fa cridar molt l'atenció.

    ResponElimina