dimecres, 6 de novembre del 2013

Càncer de pulmó per la contaminació

Una xiqueta xinesa de vuit anys s'ha convertit en la persona més jove amb un diagnòstic de càncer de pulmó, segons els mitjans locals. La premsa assenyala la contaminació com la causa principal de la seua malaltia.

La xiqueta  viu a prop d'una important carretera de la província oriental de Jiangsu, un oncòleg xinès va explicar que, la pacient va respirar pols i partícules nocives durant un llarg període de temps. Entre aquestes hi ha les anomenades PM2, 5, les més petites i perilloses perquè entren directament en el flux sanguini.

Moltes d'aquesta partícules provenen de les emissions contaminants dels vehicles, i la resta procedeix sobretot d'emissions industrials, químiques i de centrals tèrmiques, pols d'obres de construcció i partícules de arena que procedeixen dels deserts del nord de Xina.

A les grans ciutats xineses, sovint una espessa boira envolta carreteres, carrers i edificis, que a part de causar una contaminació en l'aire, causa molts efectes sobres els ciutadans, com la dificultat per respirar, i també, centenars de milers de morts cada any en Xina. La notícia sobre la xiqueta de vuit anys arriba després que una boira asfixiant envoltés Harbin, causant molts problemes a la societat.

Les morts per càncer de pulmó a la Xina s'han més que quadruplicat en els últims 30 anys, segons el Ministeri de Salut de Pekín . El càncer és la principal causa de mort a la capital envaïda pel 'smog'.




Noticies relacionades:


2 comentaris:

  1. Bé, després de llegir aquesta notícia, pot ser que ens donem compte de com està la situació de la contaminació. No deuria de ser així, però ho és. Que una xiqueta tinga càncer tant prompte i que hi hagen tantes morts a Xina, hauria de ser una vergonya per al país. En canvi, aquests seguixen expulsant el fem de les fàbriques a l'exterior i expulsant substàncies nocives, que ni tan sols ells sabran lo roïn que és per a la vida. En canvi nosaltres, no tenim res a fer. Podem fer lo impossible per no contaminar la nostra terra, però a uns quants kilòmetres, es trobarem en un món ple de femta en l'atmosfera i en lo que no és l'atmosfera.

    ResponElimina
  2. No és estrany pensar que Xina pot arribar a grans graus de contaminació degut a els múltiples processos de industrialització i urbanització, i el gran deteriori del seu ecosistema. Però arribar a aquestes altures de contaminació i posar en perill la vida de tots els habitants d’aquest país em pareix una gran irresponsabilitat per part del govern, ja que tal com has dit, les morts de càncer de pulmó s’han més que quadruplicat en els últims 30 anys, donant-nos a entendre que no s’han pres mesures per disminuir aquetes elevades xifres de contaminació, com estimular l’ús d’energies renovables i defendre el creixement del medi ambient en un país tan industrialitzat.

    És trist pensar que sols ens preocupem dels efectes que comporta la contaminació quan aquesta comença a afectar-nos directament i no quan afecta sols al medi o a un grup d’animals, i no ens adonem que el medi forma part de la nostra vida i que un bon desenvolupament del nostre ecosistema és un bon desenvolupament de la nostra vida. Ara tan sols ens queda cuidar el poc que ens queda i lluitar perquè aquest fum contaminant no ens engula.

    ResponElimina