dimecres, 27 de febrer del 2013

Un gel regenera el cor després d'un infart

Ja està preparat un nou tractament  segur i eficaç per a ser utilitzat en humans. Es tracta d'un gel capaç de reparar  la lesió cardíaca produïda per un infart.




L' equip de Sonya Seif-Naraghi, de La Universitat de California- San Diego ( EE.UU) han desenvolupat un hidrogel fet de cèl·lules cardíaques del pacient i que fabrica una bastida cel·lular en el teixit cardíac danyat. Aquesta bastida proporciona una estructura que afavoreix a l'estimulació de noves cèl·lules i nou vasos sanguinis.


Aquest gel desenvolupa diverses funcions segons els investigadors: reparar els danys provocats per un atac al cor, ajudar al creixement dels teixits i de nous vasos sanguinis del cor, així com aconseguir un cor sa.

Després d'analitzar amb un porc, els investigadors han aconseguit determinar que l'hidrogel pot ser injectat en una artèria per mig d'un catèter  i després dirigir-se a través dels vasos sanguini fins arribar  a la zona de bombeig del cor.

 Moltes persones que sobreviuen a un infart acaben amb una insuficiència cardíaca, per això aquest tractament podria evitar-ho.

El material de l'hidrogel és biocompatible i no va deixar efectes secundaris en els animals analitzats. Tampoc afecta a la capacitat de coagulació de la sang.

Notícia original

Notícia relacionada 1: Desenvolupen un gel injectable per a reparar els danys en el cor després d'un infart

Notícia relacionada 2: Un nou gel regenera el cor després d'un infart

Vídeo: 

3 comentaris:

  1. M'ha paregut una notícia molt interesant, ja que hi ha molta gent que sofreix infarts i acaben tinguent insuficiencia cardiaca,i que aquest nou descobriment permeta regenerar més facilment el teixit celular del cor és una gran notícia per a totes aquelles persones que tinguen problemes cardíacs, ja que poden estar tranquils de no tindrer grans problemes després d'un infart.

    ResponElimina
  2. Doncs sí que és impressionant aquesta noticia, com em deies. Sembla mentida que puguen fer aquest tipus de coses. La regeneració d’òrgans a partir de tècniques d’aquest tipus i fins i tot la creació d’òrgans des de zero en laboratori, semblen línies d’investigació molt interessants que tindran una utilitat enorme.

    ResponElimina
  3. A mi aquesta noticia m'ha impactat moltissim perque hi ha molta gent que es mor per un infart o insuficiencia cardiaca.

    ResponElimina