dissabte, 23 de febrer del 2013

Creació d'una capa d'invisibilitat que fa desaparèixer els objectes



http://img.variaditos.com/actualidad/2012/12/19/crean-una-capa-de-invisibilidad.jpgUn grup de científics de la Universitat de Duke als Estats Units, han aconseguit per primera vegada, la invisibilitat total d’un objecte a les microones sense que es produïsca cap tipus de distorsió. Açò ha estat possible gràcies a un dispositiu en forma de diamant i a un nou meta-material que segons els experts podria revolucionar la transmissió de la llum i de les ones. El funcionament és el següent: aquest meta-material serveix de guia per les ones electromagnètiques al voltant d’un objecte, sols amb la finalitat de que emergeixi en l’altre costat, com si haguessin passat mitjançant un volum buit de l’espai. I açò a simple vista, és el que fa que l’objecte s’ oculti o es torni invisible.

D'aquesta manera van aconseguir que un objecte cilíndric de 7,5 centímetres d'ample i un d’ alt es tornés 'invisible' del tot a les microones. I del tot vol dir sense reflexos, cosa que sí ocorria en els primers intents.
 
Cal remarcar que aquest mecanisme ja havia estat inventat al 2006, però no va funcionar degut a que es produïa una gran pèrdua d’ones per les reflexions en els límits del dispositiu.

Així, el nou disseny més fortificat i vàlid, anomenat “manto de invisibilidad” es divideix en quatre quadrants. “Es tracta de dividir la llum en dos ones que viatgen al voltant d’un objecte al centre i que ressorgeix com ona amb una pèrdua mínima per la reflexió”, ha explicat l’investigador que apareix a la foto de la dreta , Nathan Landy, qui amb el seu equip ,treballa ara per a aplicar els principis apresos en aquest treball, en experiments en tres dimensions.
I si ho aconsegueixen, la frase ja està escrita: QUE COMENCE LA GUERRA!NOTICIA ORIGINAL  NOTICIA RELACIONADA 1NOTICIA RELACIONADA 2
Video relacionat:  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada