dilluns, 18 de febrer del 2013

La babosa marina amb penis "d'usar i tirar"

Les baboses marines són d'aquest tipus d'animals que tenen aparell reproductor masculí i femení al mateix temps; és a dir, són hermafrodites. També es sabia d'avantmà que, quan copulen, els dos individus fan de mascle i de femella. Però, a més, segons la revista Biology Letter, de la Royal Society britànica, hi ha una espècie de baboses marines, "Chromodoris reticulata", abundant a l'oceà Pacífic, que es desfà del seu penis després de la còpula per recuperar-lo passades 24 hores.

Un equip d'investigadors japonesos havia capturat unes quantes baboses d'aquesta espècie per observar com es reproduïen. En acabar, el seu penis es desprenia del cos i caia al fons del recipient. Però el verdaderament sorprenent va ser que conservaven una petita part en forma d'espiral dins del seu cos, i en 24 hores el penis tornava a créixer.

Els científics tenen actualment la hipòtesi de que la separació del penis serviria per eliminar l'esperma sobrant d'un altre ésser que haja copulat amb la seua parella. Com que s'elimina el penis, s'assegura que el semen conté únicament els seus gens i no conté els d'una parella anterior.

Vídeo d'una babosa marina:



Notícia original
Notícia relacionada: Una babosa marina es desfà del penis després del sexe
Notícia relacionada: El brillant encant de les baboses marines (Fotos)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada