dissabte, 23 de febrer del 2013

Un inventor francés converteix aire en aigua



 





En Sainte-Tule França, Marc Parent ha inventat un molí de vent capaç de satisfer les necessitats del planeta que avui, indús i americans desitgen adquirir. ''Això no resoldrà tots els problemes del món, però si més no, l'aigua no en serà un'' diu Marc Parent. Aquest, ha inventat un sistema ecològic increïble que transforma l'aire en aigua potable. Recuperar la humitat atmosfèrica és un vell somni, sobre la qual cosa alguns investigadors han treballat sense poder arribar mai.

En el seu taller aquest “inventor'' de 43 anys va investigar més de 10 anys per aconseguir un prototip eòlic, avui en dia en perfecte funcionament. Aquest funcionament treballa així: la humitat de l'aire es condensa, el pal es converteix en reserva d'aigua, i al final del circuit, diversos filtres de partícules la tornen potable. Només cal obrir l'aixeta per servir.
 

“Quan vaig tenir aquesta idea era per ajudar els altres''. Marc Parent ha tingut una idea senzilla, tècnicament i humanament, que pot revolucionar el món. No obstant això al principi “em van prendre per boig'' diu aquest. Anava molt avançat per a l'època i va ser difícil de convèncer. El 1997, treballà en les Antilles franceses en els vivers de llagostes i hi dibuixà els primers esborranys del seu molí de vent “Aire-Aigua''. A partir de llavors, el famós molí produï entre 70 a 200 litres d'aigua per dia, segons on es trobara.
La versió actual produeix 1000 litres diaris i està comprovat que com més alt és el molí, més litres produeix. Amb un pal de 50 metres, es podria col·lectar 25.000 litres diaris.


Marc Parent espera avui respostes dels industrials. El seu extraordinari molí “Dos en un'' produeix aigua i també watts. Així, quan tenim un aire sec en el dia i humit a la nit, podem utilitzar-lo per fer electricitat: per exemple de dia l'aigua, i de nit la llum Gràcies al seu invent, una revolució energètica està en marxa.





Video relacionat: 

1 comentari:

  1. M'agradat aquesta noticia ja que si en cas de que hagera sequia de pous i de rius podriem agafar aire i convertir-lo en aire per a que la gent pogera beurer.

    ResponElimina