dimecres, 20 de febrer del 2013

ELS 24 GENS DE LA MIOPIA

Un estudi fet pels científics del King’s College de Londres (Regne Unit) ha identificat 24 gens que causen miopia. La revista Nature Genetics va publicar els resultats de l'estudi que es va fer a més de 45.000 persones, on poden haver trobat un tractament més eficaç o la cura definitiva.

L'ull miop creix més ràpid i s'allarga més que en una persona normal el que provoca que la llum que entra en l'ull s'enfoca enfront de la retina en lloc de sobre ella,  fent que la imatge es percibisca borrosa. Avui dia, la solució són les ulleres, les lents o la cirurgia però això no lleva la deformació de l'ull que en un futur pot sofrir  despreniments en la retina.

Els efectes de la miopia afecten al funcionament de la visió en el cervell i la senyalització de teixit ocular, com a l'estructura i el desenvolupament de l'ull.

Chris Hammond, expert en epidemiologia genètica i autor de l'estudi explica que els que tinguin aquests gens tenen deu vegades més probabilitats de tenir miopia. Però existeixen altres riscos que causen la miopia com la lectura, la falta d'estar a l'aire lliure entre altres. I la gent que viu a les ciutats són més propenses a sofrir miopia.


Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Vídeo:


Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada