dissabte, 9 de febrer del 2013

Un fong com a fertilitzant agrícola


Una investigació, va començar fa sis anys a realitzar anàlisis de sòls per buscar microorganismes que permetessin controlar biològicament les malalties que afecten els cultius hortícoles. Després de la investigació al laboratori va arribar el segon pas: fer assajos en planters per provar el comportament d'aquests microorganismes un cep del fong Trichoderma saturnisporum en les plantes.
"Els resultats van ser molt bons. Vam fer proves en tomàquet, pebrot, albergínia, meló i síndria i vam veure que el microorganisme no només no afectava la planta, sinó que a més es produïa un increment de la part aèria i del sistema radical de la mateixa. També vam comprovar com en traslladar la planta a l'hivernacle, aquesta suportava molt millor l'estrès, oferint característiques que abans no tenia .
La següent fase de l'estudi va ser esbrinar la capacitat que tenia aquesta nova soca de Trichoderma saturnisporum, anomenada Ca1606, de controlar patògens. Els resultats van ser, igualment, molt positius. El cep, a més, té origen marí ja que el fong es va recollir de sòls d'hivernacle, el component principal és sorra de platja.
El pas següent serà, precisament, l'explotació comercial de la patent, és a dir, l'ús en l'agricultura d'aquesta soca del fong Trichoderma saturnisporum com a agent de control biològic .
Els investigadors han trobat també la forma de conservar aquest fong en condicions de temperatura no sempre idònies. Així, han ideat una solució salina en la qual el microorganisme aguanta amb una pressió osmòtica molt alta, de manera que les espores no germinen i segueixen vives.
Tot el procés s'ha fet sense cap tipus d'inversió ni pública ni privada .




Noticies relacionades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada