dissabte, 2 de febrer del 2013

Descobreixen les adaptacions biològiques que permeten als mussols rotar el coll


Els mussols per a caçar a les seves preses a la nit, mouen el cap d’una manera esgarrifosa, ja que poden girar el seu coll fins a 270 graus i el que és més sorprenent, sense danyar els seus vasos sanguinis i sense tallar el subministrament de sang que arriba al cervell.
Els Investigadors de la Universitat John Hopkins diuen haver descobert les seues adaptacions biològiques que possibiliten aquests moviments. L’equip va trobar algunes modificacions a la seva estructura òssia i a la xarxa vascular. Aquestos van injectar una tinta a les artèries i van girar el cap manualment, els vasos sanguinis a sota del cap es van fer grans. A més els diposits sanguinis contràctils permeten que la sang realitze les seues funcions als ulls i cervell, mentre aquest gira el cap.
També van trobar que una de les artèries que arriben al cervell passa a través d’uns orificis a les vèrtebres, aquests orificis són més grans que la artèria que la travessa, i aquests creen unes bosses d’aire que permeten que l’arteria es moga quan el mussol realitza el moviment. Els científics també han trobat connexions entre els vasos de les artèries caròtida i vertebral que permet que el flux sanguini arribe també al cervell sense interrupcions.



Noticia original

Noticies relacionades


Video


1 comentari:

  1. Una noticia molt bona per dos motius. El primer perquè és un avanç en el camp medicinal sobre els animals i en aquest cas les aus i l'altre motiu es perque es un estudi recent i pe tant nosaltres els estudiants del futur encara podem descobrir coses.

    ResponElimina