diumenge, 24 de febrer del 2013


Les imatges de la televisió poden provocar convulsions

Després d'un anàlisi realitzat per neuròlegs espanyols a partir de  revisar 180 hores de programació en les primeres cadenes del  nostre país, van  descobrir que més de 100 imatges que emet la televisió a diari,  podria provocar  crisis epilèptiques en gent  fotosensible.

En  l'any 2012 durant els sis primers mesos,  els congressos europeus i nacional d'epilèpsia van analitzar la programació de cinc cadenes entre les 8 a  les 12 del matí. Utilitzant un analitzador de patrons lumínics, els especialistes  van detectar més de  1.100 violacions de la normativa britànica per a les  emissions audiovisuals. Fins ara sols el Regne Unit i Japó disposen d'alguna llei per protegir els espectadors fotosensibles d'aquestes imatges.

El doctor Jaume Parra, especialista en epilèpsia de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), va confirmar que aquestes imatges tenen un alt contrast amb flaixos i llampades que pode originar crisis epilèptiques amb persones que mai han patit aquesta malaltia.

Dades de la SEN presenten que una de cada 4000 són susceptibles de patir una crisi d'aquesta.

S'experimenta de moltes maneres, de vegades una descàrrega elèctrica, i en altres casos una mica més greu amb  convulsionsAquest es provocat per  en imatges amb molts flaixos de llum blanca, amb línies d'alt contrast,etc...

És un fet molt desconegut per tothom i per això volen conscienciar per a que  disminuïsquen el seu abús.
Vídeo: 

Notícia original.

Notícia relacionada 1: Un dibujo animado provocó convulsiones a cientos de niños

Notícia relacionada 2: El contenido de algunas cadenas de televisión puede causar crisis epilépticas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada