dissabte, 16 de febrer del 2013

Un meteorit cau sobre Rússia

El meteorit es va desintegrar a uns 30quilòmetres, aquest mesurava alguns metres i pesava unes 10 tones. 

La exploció d'aquest va provocar que els vidres dels edificis es trencaren per l'onda expansiva i que la paret d'una fàbrica es venira avall. 

El meteorit era una bola incascendent acompanyat d'una forta llum blanca. 
Va explotar el divendres sobre la ciutat de Cheliabinsk a les 9h 20 hores loca, projectant espurnes instrascendents en el cel i ferint a més de 1000 persones. Un fet que va causar la por a aquest territori. 


"Al principi, vaig creure que era un avió que s'estavellava, però no hi havia cap soroll de motor. Després, es va produir una violenta explosió. En molts edificis del nostre carrer les finestres van rebentar ", va explicar Denis Laskov, un habitant de Cheliabinsk. 

Un portaveu militar de la regió dels Urals va indicar que una patrulla va trobar el lloc de l'impacte d'un dels fragments, a la vora del llac de Cherbarkul. "Hi ha un cràter de sis metres", ha precisat el coronel Yaroslav Poshiupkin.

La universitat i les escoles de la regió van tancar. El ministeri d'Emergències anunciar la mobilització de 20,000 homes.

No se sap si aquest meteorit està vinculat a l'asteroide 2012 DA 14, que va passar a uns 27,000 km de la Terra una mica més tard el divendres, en un trajecte inusualment proper a la Terra.


Noticia original. 

Noticies relacionades:
-El meteorito ruso es el más grande que ha caído en un siglo. 
-El meteorito de Rusia no está relacionado con el asteroide que pasará hoy cerca de la Tierra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada