dimarts, 12 de febrer del 2013

Les imatges de televisió poden causar convulsions

Un anàlisi realitzat per un grup de neuròlegs espanyols confirma que més de 100 imatges emeses en televisió al dia podría causar crisis epilèptiques a persones fotosensibles.
L’estudi va consistir en visionar durant els sis primers mesos del 2012 tots els continguts emesos en una serie de cadenes entre les 8 i les 12 de la matinada. Van utilitzar un analitzador de patrons lumínics, i van detectar mes de 1100 violacions de la normativa británica d’emisions audiovisuals. Només a Regne Unit i Japó tenen algun tipus de legislació per a protegir als espectadors dels efectes que puguen tindre aquestes imatges cridaneres.
Segons un expert, aquestes imatges, amb alts contrastos i destells poden provocar una crisi epilèptica en gent que mai les havia patit. Aquesta primera crisi es manté latent fins que la persona s’expon a un estímul visual com poden ser aquestes imatges o les llums de la discoteca.
Les imatges capaces de despertar eixa fotosensibilitat solen tindre destells, llums de amb molt de contrast, ordenades en patrons repetitius. 
Aquest fenòmen és encara molt desconegut tant per a espectadors com per a programadors, i el que es pretén no és si no altra cosa que concienciar a les cadenes per a que reduisquen aquest abús en la programació sense perdre la qualitat.


Noticies relacionades:




2 comentaris:

  1. Crec que Espanya hauria ja de proposar solucions, ja que, els que més se la juguen són els xiquets i la gent gran perquè són els que més pateixen l'impacte de l'epilèpsia. D'altra banda les cadenes de televisió haurien de ser conscients del que emeten ja que aquestes imatges potententes poden afectar les neurones i amb això originar efectes de epilesia. Finalment penso que tots els televidents hauríem reflexionar una poc sobre aquest problema i limitar sobre que és el que veiem o les hores que emprem veient la tele.

    ResponElimina
  2. Crec que aquesta notícia es prou important, ja que la gran majoria dels xiquets a l'actualitat passen massa hores davant la televisió, bé veient programes, dibuixos o jugant amb la PlayStation que els han regalat els seus pares.
    Hem de ser conscients que des de ben menuts, ens han dit que passar moltes hores veient la televisió no era bo, i fins i tot el típic "Llevat de davant que vas a quedar-te cec!" Ara ja no és ceguera, sinó també epilèpsia, un cas que mai havia sentit parlar que poguera ocurrir.
    Aleshores, com a mesura per a pervindre aquest cas d'epilèpsia, regularitzaria les hores que passen els adolescents a la televisió i a més a més que els programadors d'aquests programes s'adonaren del que pot ocorre més endavant.


    ResponElimina