dijous, 28 de febrer del 2013

Les espècies invasores suposen un risc per a la salut i el per al medi ambient



 Una espècie exòtica és un organisme que s´ha introduit fora del seu habitat natural intencionadament o accidentalment, i es considera una espècie invasora.
Un nombre creixent de casos d'espècies exòtiques invasores poden causar danys a la salut humana i en la societat. Hi ha mes de 10.000 espècies exotiques a Europa i un 15% tenen un impacte negatiu econòmic i ecològic. Però, també hi han espécies autòctones que aporten beneficis. Així mateix, el canvi climàtic ajuda en la propagaciò d´aquestes espècies, la qual cosa provoca que algunes àrees siguen més favorables per a la proliferació de determinades plantes i animals.




Els ecosistemes en moltes zones s´estan debilitant a consequencia de la contaminaciò, la fragmentaciò i el canvi climatic. Aquestes espècies invasores augmenten la seua pressió sobre el món natural, i son molt difícils de restituir. Hi ha 395espècies Europees en perill d´extinciò i 110 estan en perill a causa de la invasió d'espècies exòtiques.
Els efectes més perillosos de les espècies exòtiques per als humans es que sigen portadores de enfermetats. Un exemple és el mosquit tigre que s'ha vinculat a més de 20 malalties com la febre groga.





Video:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada