diumenge, 17 de febrer del 2013

L'ull biònic, capaç de detectar formes i moviments


L'ull biònic, denominat Argus II Retinal Prosthesis System i fabricat per Second Sight Medical Products (Califòrnia), és una xicoteta làmina d'elèctrodes que es col•loca quirúrgicament en l'ull del pacient. El dispositiu permet que els pacients adults que sofreixen retinitis pigmentaria severa (RP) (que és una malaltia rara i genètica de la visió en adults) siguen capaços de detectar formes i moviment. Aquest dispositiu només  ha sigut implantat a 60 persones afortunades al voltant de tot el món. El sistema d’aquest ull biònic permet que els senyals visuals travessen la porció danyada de la retina i així la informació puga arribar clara al cervell.
“Aquest nou sistema és una gran oportunitat per a les persones que manquen de visió a causa de la RP”, ha dit en un comunicat Jeffrey Shuren, director del Centre de Salut Radiològica i Dispositius de la FDA.
Notícia original
Notícies relacionades:
Video relacionat:





1 comentari:

  1. Crec que aquesta notícies és molt interesant perque és un gran pas en la ciència. Estic segura que la vida dels cecs milloraria molt amb aquest ull biònic, a més de fer la seua vida més feliç. Ací et deixe una altra notícia per a que tingues més informació sobre aquest tema.

    http://www.elespectador.com/noticias/actualidad/vivir/articulo-405398-listo-ojo-bionico-solo-ricos

    ResponElimina