dijous, 7 de febrer del 2013

La contaminació augmenta el risc de baix pes al nàixer


La contaminació es un gran problema en l'actualitat, el qual pot causar molts problemes.
Un d'ells es que les dones exposades a la contaminació tenen més possibilitats de yindre un fill amb un pes baix, segons diu l'estudi publicat a  'Environmental Health Perspectives '.
Els investigadors varen recollir dades de més de tres milions de naixements 14 llocs de nou països d'Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Europa, Àsia i Austràlia.
Els experts van vore que quan més contaminació hi havia també augmentaven els naixements amb pes baix, la qual cosa poc provocar molts problemes de salut explica  l'autor principal, Payam Dadvand, del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) de Barcelona.
La majoria de les dades es van agafar durant la dècada dels 1990 i a mitjans de la dècada dels 2000."El que és significatiu és que aquests són els nivells de contaminació de l'aire als que pràcticament tots al món estem exposats-va dir l'expert-.
S'ha demostrat que les nacions on són més estrictes amb la contaminació hi ha tenen menys contaminants en l'aire.
La contaminació de partícules d'aire es mesura en grandària (micres) i pes (micrograms per metres cúbic). Als EUA la conrentació mitjana en l'ire no pot superar els 12 g/m3 de partícules menors de 2,5 micres. Al contrari, Europa, el límit és de 25 g/m3.
A Xina cal destacar que en un estudi recent s'han detectat partícules que mesuren més de 700 g/m3.  "Des de la perspectiva de la salut mundial, els nivells d'aquest tipus són, òbviament, totalment insostenible", va alertar  el coautor de l'estudi, Mark Nieuwenhuijsen, de CREAL.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada