divendres, 22 de febrer del 2013

Combatint el morrut vermell.


Una empresa realitza unes trampes per infectar i matar el morrut vermell , un tipus d'escarabat temut per acabar amb moltes de les palmeres a la vora de la Mediterràniaamb,amb un fong autòcton, la Beauveria bassiana.

La biòloga Berenice Gerri  ha explicat quela prova ha consistit en col · locar una desena de trampes a més de 150 metres de palmeres, on el morrut vermell entra a la recerca d'aliment .  
 Quan el cos d'aquest escarabat és impregnat, mor als pocs dies.

Segons les mostres obtingudes, el 20% de les poblacions portadores de morrut han resultat infectades mortalment pel fong.

Es dóna la circumstància que la Beauveria bassiana és un fong autòcton innocu tant per les palmeres com per a la resta de flora, fauna mediterrània i la salut humana. Aquesta  reactiva "les defenses" de les palmeres i ajuda a les mateixes "a respondre davant de situacions d'estrès". Amb tot açò, altres empreses com Glen Biotech fa servir eines biotecnològiques, com els fongs, per tractar d'acabar amb plagues i malalties en la flora mediterrània.


Notícies relacionades:

Video relacionat:

1 comentari:

  1. Segons he llegit en altres fonts d'informació l'escarabat vermell és originari de les àrees tropicals del Sud-est Asiàtic i Polinèsia, aquest curculiònid ha augmentant la seva àrea de distribució, havent colonitzat la península. I efectivament aquest escarabat ataca les palmeres, com és la dilatera o la plamera canària. És interessant que un fong autòcton pugui combatre la plaga, ja que és la solució per evitar les diferents pèrdues ambientals i econòmiques.

    ResponElimina