lunes, 18 de febrero de 2013

Col·lisions neuronals a l'atzar podrien explicar les diferències cerebrals entre els individus d'una espècie

Un grup de científics del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)  treballen dia a dia per aconseguir a comprendre i explicar el perquè de nombroses qüestions i dubtes del funcionament del cervell, ja que aquest segueix sent una gran incògnita i repte en l¡actualitat.
Recentment han aconseguit donar resposta a les diferències cerebrals entre individus d'una mateixa espècie. Es tracta d'un estudi que desvetlla que determinades col•lisions neuronals durant el desenvolupament del cervell creen patrons ordenats de neurones quan no hi ha senyals que guien la seva destinació. L'investigador i director del projecte del CSIC Óscar Marín assegurava recentment el següent sobre l'estudi, publicat en la revista Neuron:
“Destriar la manera en què les neurones joves ‘viatgen’ a través del cervell embrionari per formar l'escorça cerebral ha estat un dels objectius d'estudi. Hem demostrat que l'atzar intervé en el desenvolupament de l'escorça cerebral”
La investigació reflecteix com les neurones de primerenca generació i essencials en el progrés de l'escorça cerebral, denominades Cajal-Retzius, no estan guiades per senyals que els dirigeixin el seu lloc de destinació. Segons els experiments, es tracta d'un contacte a l'atzar i una posterior repulsió entre aquestes neurones el que finalment determina com distribuir-se.
“Ja que aquestes neurones corticals són les que defineixen posteriorment les diferents habilitats de cada tipus d'escorça (visual, motora...), és molt probable que la variabilitat que emergeix durant el desenvolupament tinga molt a veure amb les diferències entre unes persones i unes altres", conclou Marín.Notícia original

Noticies relacionades:
Noticia similar 
Neurones
El cervell humà


Vídeo:

No hay comentarios:

Publicar un comentario