dimarts, 12 de febrer del 2013

Creen un equip biològic per a cultivar membranes artificials que substitueixen a la pell

Un biorreactor dissenyat per un grup de científics aconsegueix recrear les condicions adequades per al cultiu de membranes artificials. Açò és un equip que permet recrear les condicions ambientals  d’aïllament per a cultivar fibroblats, les cèl•lules dels teixits conectius del cos.
Els investigadors cultiven cèl•lules i soports de col•làgen per a crear substituts que restauren les funcions que hajen perdut sers humans o animals. Són molt útils per a reemplaçar teixits danyats la cicatrització del qual es difícil.
El que es pretén és obtindre productes sans, i per a açò s’ha de propiciar una correcta divisió celular al laboratori, ja que una inadequada manipulació del material podría causar falles que l’inhabilitarien per a ser usat en humans.
El cultiu de teixit conectiu artificial es fa mitjançant un sistema de dispersió de gas que facilita la transferència de CO2 i O2 en el material en creixement, al mateix temps que optimitza la aireació superficial.
Segons una investigadora, el biorreactor permet manipular les condicions del cultiu i així determinar com es comporten les cèl•lules.
També afegix que aquest biorreactor simula les condicions i estímuls naturals del cos d’una manera més exacta que quan les cèl•lules són cultivades en una xicoteta caixa estàtica de dos dimensions.


Noticies relacionades:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia en sembla molt interesant perquè sembla quasi imposible que pugen crear membranes que substitieixquen a pell i a més que el nostre sistema no les rebutge. Asó seria un gran abans per a tractar la gent que ha sofrit cremaures en la pell.

    ResponElimina