dimarts, 19 de febrer del 2013

Descoberts dos tipus nous de sang


Els tipus de sang més comunes, o almenys els que coneixem la gran majoria són: A, B, AB i 0 (també conegut com l’univesal), amb factor RH positiu o negatiu però hi ha molts més que només els experts coneixen. Fins ara hi ha una trentena reconeguts per la Societat Internacional de Transfusió de Sang , a partir d'ara hi ha dos més.P
Per a les persones que els tenen poden ser un greu problema a l'hora de necessitar una transfusió, en el cas de les dones s'agreuja pel risc d'incompatibilitat amb el fetus en cas d'embaràs. El mateix ocorre amb les persones que necessiten un trasplantament...
El principal problema que presenten aquests grups sanguinis és la poca informació de base molecular que es té d'ells, la qual cosa complica molt les anàlisis i els test d'identificació.



Hi ha dos d'aquests grups rars anomenats Langereis i Junior, que fins ara no figuraven en les llistes, que han estat desxifrats per un equip de científics que han dues proteïnes en els glòbuls vermells que són responsables d'aquests dos tipus rars de sang.El treball detallat d'aquests investigadors, que s'ha desenvolupat a EUA, Japó i França, s'ha presentat en dos articles en el nombre de febrer de la revista Nature Genetics.
Les dues proteïnes identificades es denominen ABCB6 i ABCG2 i segons aquests experts a més estan associades amb resistències a medicaments anticancerosos, per la qual cosa poden tenir també implicacions en determinats tractaments d'aquesta malaltia.
“L'escassetat de donants amb sang compatible per a aquests grups són crítiques, però sobretot per falta de reagents fiables per a les anàlisis”, han explicat.


Segons Bryan Ballif, biòleg de la Universitat de Vermont, “aquest descobriment alleuja la situació d'aquestes persones, perquè ara es podran identificar ràpidament les noves proteïnes d'aquests grups sanguinis tan poc comuns”

Notícia original

Noticies relacionades:
La sang
Grups sanguinis
Donar sang
Jo vull ser donant!


 Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada