dissabte, 9 de febrer del 2013

Les morts per malaltia coronària segueixen en augment entre les dones


En les últimes dècades, la mort produïda per infarts en els homes ha baixat, però en les dones tot el contrari, ha augmentat degut a que rebutjen les ajudes oferides.
Un atac de cor ocorre quan s'obstrueix el flux sanguini a una part d'aquest múscul i passa perquè les artèries coronàries que li subministren la sang  comencen a espesar-se i fer-se rígides a causa de l’ acumulació de greix, colesterol i altres substàncies.
Un total de 380.000 dones pateixen d'un atac cardíac als EUA cada any, el que significa que li passa a una cada minut i mig, i cada dos minuts una mort, segons dades oficials.
Aquesta dada verifica que le mort per atac al cor entre homes i dones es molt diferent degut a que la dona presenta més factors de risc.
Els símptomes en els homes solen ser: dolor opressiu al costat esquerre del pit que es va a la mandíbula i braç esquerre.
La dona també nota aquest símptomes però generalment 4 hores més tart.
Un estudi recent ha revelat  que hi ha una prevalença de factors de riscos cardiovasculars en diferents grups ètnics hispans i que són més freqüents en les puertorriquenyes. 


Altres noticies relacionades:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada