diumenge, 24 de febrer del 2013

Es troba vida a 5000 metres de profunditat

Ja s'han rebut els primers resultats provinents del robot que graba imatges en alta definició al fons del mar en una zona plena de volcans marins (a uns 6500m de profunditat i uns 400ºC), construït per la Universitat de Southampon i el Centre d'Oceanografia Nacional de la ciutat. Encara que no és el primer enfonsament per conéixer les profunditats marines (James Cameron va arribar a la fosa de les Marianes), s'ha aconseguit informació interessant.

A aquestes profunditats s'han trobat cucs de tub gegants, llagostins cecs amb un òrgan que detecta les temperatures extremes. Aquests éssers suporten condicions de vida extremes, com una pressió de 500atm, que no permet que l'aigua puga bullir. D'aquesta manera, es forma un fluïd que es mou com un gas però és capaç de dissoldre certs metalls i crear muntanyes d'aquests al fons marí.

També s'han captat dades de l'alimentació d'aquests éssers. Alguns s'alimenten de les substàncies que llancen els volcans, mentre que altres s'alimenten de productes orgànics caiguts de menors profunditats, com esquelets de balena o bancs de meduses.

Vídeo relacionat: James Cameron visita el fons de la Fosa de les Marianes:



Notícia original
Notícia relacionada: Les profunditats assalten l'evolució
Notícia relacionada: Investigadors peruans realitzen un estudi en el fons marins antàrtic

1 comentari:

  1. La notícia de David m'ha llamat molt l'atenció perquè em pareix molt curiós i interessant els temes relacionats amb la geologia i les profunditat marítimes. Hem pareix que aquest descobriment pot ser una porta que obriga molts descobriments més i serà interessant veure als investigadors treballar en aquest tema. M'ha agradat també els éssers que ha dit que hi viuen en les profunditats marítimes i sobretot les seves característiques.

    ResponElimina