dijous, 28 de febrer del 2013

El paràsit dels dinosaures passa a ser una mosca aquàtica



Els insectes de la família Strashilidae, els quals van viure en el periòde juràsic no van ser paràsits dels pterosaures-rèptils, sino dípters que estaven relacionats amb la família Nymphomyiidae en la qual pertanyen algunes mosques actuals.
Els Strashilidae degut a la seua boca i les pinces que tenen, estan considerats com ectoparasits. Els científics han revelat nova informació d´aquests insectes jurasics.
Per a poder revelar l´informaciò han estudiat fòssils de dos especies diferents: Vosila sinensis i Strashila daohugouensis. Els investigadors han afirmat que en la fauna de Daohugou hi habíen ectoparasits com les puçes. Les característiques dels fossils indiquen que els mascles utilitzaven les pinces per a fixar-se a la femella.
Gairebé l´ausencia de boca implica que els adults no s´alimentaven, sino que perdien les ales després d´eixir de la crisàlide.Aquesta idea s´ha reforçat ja que s´han trobat parelles de fossils sense ales.Els investigadors han conclòs que aquests fòssils podrien coincidir amb les brànquies utilitzades en la respiració aquàtica per algunes larves.




Video:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada