dilluns, 11 de febrer del 2013

Nous gens per a indentificar la miopia


S'han descobert, segons un equip d'investigadors dirigit pel 'Kings College' de Londes, 24 nou gens que causen defectes en a vista (miopia).
Aquest estudi publicat a la revista ''Nature Genetics'' ens mostra les causes genètiques d'aquesta malaltia, el qual podria a ajudar a buscar un tractament millor.
Per a poder arribar a trobar el gens que causen aquesta deformació de l'ull, van col·laborar científics  d'Europa, Àsia, Austràlia i Estats Units com el Consorci per a la Refracció i la Miopia (CREMA) i van analitzar el cas de mes de 45.000 persones i gràcies a açò van poder descobrir els 24 nou gens i confirmar dos que ja havien detectat abans.
Aquestos gens no van ser diferents entre europeus (35% de la població te miopia) i asiàtics (80% de la població té miopia) encara que en Àsia hi hagen molts més casos.
Els investigadors han demostrat que una persona amb aquestos gens te un risc deu vegades major de tindre miopia, ja que en aquestos gens s'inclouen els que funcionen en el cervell i la senyalització del teixit ocular, l'estructura de l'ull i el creixement i desenvolupament d'aquest.
La lectura, la falta d'exposar-se a l'aire lliure o una educació amb més nivell poden augmentar el risc de patir la malaltia.
També sabiem, diu el professor Chris Hammond, que la miopia sol estar en les families per causes genètiques però fins ara no se sabia res al respecte d'aquestos gens, així que aquest estudi serà una via per a propers tractaments i solucions.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada