dimarts, 26 de febrer del 2013

Taló d'Aquil.les en la reproducció del SIDA.


Uns investigadors poden haver trobat un "taló d'Aquil·les" en una proteïna clau del VIH. Han arribat a la conclusió que actuar sobre aquest punt vulnerable podria impedir que el virus es replique, el que podria obstaculitzar que una infecció per VIH progresse fins a desenvolupar SIDA.

Una petita proteïna del VIH anomenada Nef interactua amb moltes altres proteïnes en les cèl·lules infectades per ajudar el virus a multiplicar-se ia amagar-se del sistema immunitari. Es vigila l'activitat de la Nef en certes situacions. Els investigadors van dissenyar un procediment d'anàlisi automatitzat, i van provar quasi 250.000 compostos per trobar els que podien bloquejar l'activitat de la Nef. Un dels compostos que van descobrir, anomenat B9, semblava particularment potent per bloquejar la Nef.

El lloc on el B9 s'uneix a la Nef i on la Nef forma un dímer indica que és un taló d'Aquil·les que podria representar un nou objectiu d'atac per medicaments contra el VIH. Els experiments efectuats per l'equip del Dr.Smithgall mostren que bloquejar aquest lloc para la replicació del VIH.

Noticia Original.


Noticia relacionada 1.
Noticia relacionana 2.

1 comentari:

  1. Només mirar el títol he decidit llegir aquesta notícia que m'ha semblat molt i molt interesant. Alguna gent peteix aquesta malaltia que actualment no hi ha cap medicina que la cure. Espere que açò comence a ser el principi d'un nou tractament que puga donar solució a aquest malson. En quant a la notícia està molt ben resumida i es pot llegir i compendre molt bé.

    ResponElimina