diumenge, 10 de febrer del 2013

Vitamina D i omega-3 contra el Alzheimer


La vitamina D i l’àcid docohexaenoic, del tipus omega-3, fa que es netegen les plaquetes amiloides que es troben en el cervell de la gent que pateix Alzheimer.
Els científics han identificat els gens i les xarxes de senyals regulades per aquests elements, que al seu torn controlen el procés d’inflamació i l’eliminació de β-amiloide.
És així, que els científics van aïllar els macròfags d’una sèrie de mostres de sang de pacients amb Alzheimer. Els macròfags van ser incubats amb β-amiloide. L’endemà es van afegir formes actives, de la vitamina D3 com del DHA, i analitzar el seu efecte.
Els resultats van indicar que els dos compostos van provocar un millora de la capacitat dels macròfags per “engolir” al β-amiloide, i a més s’inhibia la mort cel.lular que causa aquest. D'altra banda, cada molècula usava diferents receptors i vies de senyalització per dur a terme aquesta tasca.
Així i tot encara queden estudis, però estudis previs han identificat dos grups diferents de pacients amb malaltia. Els seus macròfags expressen gens inflamatoris diferents, i per tant l'efecte de la vitamina D i l'omega-3 sobre aquestes persones podria ser diferent en funció del grup afectat.



Notícia original
Altres notícies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada