dimecres, 27 de febrer del 2013

Determinen la concentració d'antibiòtics a la llet


Mitjançant la nanotecnologia es pot determinar la concentració d’antibiòtics en la llet, ho han descobert a la Universitat Nacional del Sud de Bahía Blanca, a Argentina.
La doctora Adriana Lista va dir que amb 2 mil•ligrams de nanotubs de carboni es separen millor els antibiòtics per a analitzar i que evitaven utilitzar solvents orgànics, que son molt contaminants.
Les científiques van examinar dos famílies d’antibiòtics molt comuns en veterinària, quan eixos residus es troben en aliments d’origen animal, poden causar reaccions al•lèrgiques e hipersensibilitat als humans.
Les investigadores van utilitzar una tecnologia que els permetia que les molècules s’acceleraren i llavors podien analitzar-les una per una.

Video:



Notícia original

Notícies realcionades:

Notícia 1

Notícia 2

Notícia 3

1 comentari:

  1. En aquesta notícia he trobat una cosa molt interessant, arran a la llet.
    Si la llet té antibiòtics és perquè l'animal, com has dit tu abans, pren medicaments, i aleshores aquests ens arriben a nosaltres en forma de llet. Això vol dir que la persona que beu la llet està ingerint antibiòtics que no li fan falta, està creant resistències, a la llarga suposaria un problema, perquè tots caurem en infeccions molt més ràpid.
    També he de dir que som l'única espècie de mamífers que prenem llet després de la lactància, açò no és ni bo ni dolent, simplement la prenem perquè és una qüestió de cultura, de la llet hem tret els iogurts i derivats.
    La notícia m'ha agradat i és molt interessant.

    ResponElimina