dilluns, 11 de febrer del 2013

El consum de tomaca contribueix a reduir el risc de càncer de pròstata

La tomaca amb un alt contingut en vitamina E i licopè redueix el risc de càncer de pròstata.
Altres factors, com l’edat també implica la possibilitat de patir aquest càncer, sobretot a partir dels 50 anys.
Es per això que els experts recomanen que a partir d’aquesta edat deurien d’acudir a l’uròleg almenys una vegada a l’any per sotmetre a revisions prostàtiques per aconseguir un diagnòstic precoç i per tenir més possibilitats de curar-se en cas de patir la malaltia.
Un altre factor important seria l’obesitat. Els obesos tenen el doble de risc de patir el càncer de pròstata.
També cal tindre en compte la genètica. Si un de la família l’ha tingut hi ha més probabilitats de patir. Per això que és recomanable que si es té algun antecedent acudir al uròleg i fer-se alguna revisió.
Per a aquesta malaltia hi ha una tècnica, la braquiteràpia prostàtica, que minimitza els efectes secundaris habituals, com la impotència urinària.
És el tractament que menys efectes secundaris provoca.
Aquest diagnòstic consisteix en la implantació de llavors radioactives a l’interior de la glàndula, de manera que la radiació es troba on està el tumor i la incidència sobre òrgans sans adjacents queda reduïda al mínim.



Notícia original
Altres notícies relacionades

1 comentari:

  1. Aquesta és una notícia molt útil i interessant ja que la tomaca conté moltes propietats beneficioses per a l'organisme, com per exemple l'ajuda que et proporciona per a protegir el teixit òssi, o també redueix les possibilitats de patir una infermetat cardíaca. Aquestes i moltes més són les propietats de la tomaca, i ara a més tenim que afegir la seua contribució a reduir el risc de càncer de pròstata. És un aliment que deuriem incluir en la nostra dieta.

    ResponElimina