dissabte, 16 de febrer del 2013

Proven amb èxit en ratolins una vacuna inhalada contra el càncer.


El que s’investiga en les vacunes terapeutiques contra el càncer es provocar una reacció en el sistema inmunològic que faja que siguen les nostres pròpies cel·lules les que ataquen al tumor. Federico Sandobal, acaba de demostrar la eficàcia d’una d’elles en ratolins.

La novetat es que no es una vacuna sinó que es subministra per via intranasal amb un inhalador. El gran poder de defensa de la mucosa del nas fa que puga ser més efectiva que una punxada subcutània.

Van fer un experiment amb ratolins que consistia en subministar-los la substancia amb amdues tècniques i el resultat fou que als exemplars als quals els ho havien ficat amb l’hinalador el tumor havia disminuït més i inclús la seva esperança de vida era major.

Els tumor en que ha sigut provada la vacuna ha sigut en els de pulmó, cap i coll però també cap la possibilitat de que en un futur puga subministrar-se per via rectal contra el colon i el recte.

Per a que esta substancia siga subministrada en humans encara han d’investigar molt però una bona noticia es que almenys de moment no s’observen efectes secundaris destacables.

Noticia Original.
Noticia Relacionada 1.
Noticia Relacionada 2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada