dimecres, 27 de febrer del 2013

Mandonguilles d'Ikea i de La Cocinera contenen carn de cavall


Aquesta setmana hem pogut veure per la televisió, ràdio, i altres mitjans de comunicació, que grans multinacionals alimentàries utilitzen carn de cavall al seus menjars, un percentatge superior al permès, més d'un 1%.

A la república Txeca, van descobrir que en les mandonguilles d'Ikea, fabricades en Suècia contenien restes d'aquesta carn. Després a Espanya n'han trobat en els canelons de la marca La Cocinera, propietat de la multinacional Nestlé, aquests, en canvi, han estat fabricats a Madrid. Les dos grans empreses han deixat de vendre els productes infectats, però han dit que en països com Portugal, Holanda, Regne Unit i Bèlgica.

La carn que va utilitzar La Cocinera va ser subministrada per l'empresa Servocar, la qual nega rotundament que haja venut carn d'aquest tipus. Les proves eixiran a la llum la setmana que ve, quan tots els anàlisis s'hagen acabat. L'empresa Ikea a Espanya ha deixat de vendre totes les mandonguilles.

Els controls a partir d'ara seran més reforçats, a tota Europa, començaran els dia 1 de Març i duraran, aproximadament, dos mesos.

Notícia Original.

Notícies relacionades:

Suècia confirma que a les mandonguilles hi havia carn de cavall.

Les marques de la carn de cavall.

Vídeo:

2 comentaris:

  1. Es vergonyós com les multinacionals ens enganyen i son capaces de vendre'ns porqueries com a aliment per poder guanyar ells mes diners. Son cada dia més els productes que s'estan detectant amb aquest tipus de carn. I com sempre uns es tiren la culpa als altres, i tots neguen tindre responsabilitat. Cada dia hi ha mes persones que es comporten com xiquets amb grans treballs i en empreses importants.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb Ivan; pense el mateix. Últimament,i ara més amb la crisi, fan el possible per guanyar diners com siga, ja que possiblement la carn de caball siga més barata doncs, s'ahorren més diners.
    Es pensen que ens poden engayar com volen, i al fí i al cap tot ix a la llum. Em pareix denunciable aquest cas per diversos motius.
    Què passaria si una persona és al·lèrgica a la carn del caball? A la bossa de l'envoltori no possava res de carn de caball. La salut està en joc. I no em pareix bé.
    Altre cas, es l'engany. Jo pense que el consumidor té dret a saber el que compra o el que menja.

    ResponElimina