dimarts, 19 de febrer del 2013

Els rèptils en perill d´extinció?



El 19% dels rèptils del món estan amenaçats d'extinció, segons un estudi de la Societat Zoològica de Londres (ZSL) i experts de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).
L'estudi  resumeix la situació global de l'estat de conservació de 500mil espècies de rèptils de tot el món, de les quals un 12% es consideren amenaçades d'extinció, un 12% com a perill crític d'extinció i el 47% com a vulnerables.

Segons els que van realitzar aquest estudi ,es considera que cal activar les alarmes sobre l´estat de les espècies i sobre les amenaces que afronten, com la pèrdua dels seus hábitats i la sobreexplotació de cultius agrícoles.

Hi ha tres espècies considerades “possibliment extintes”  com el llangardaix selvàtic “Ameiva vittata”.L'estudi reflecteix que el risc d'extinció no és igual entre les diferents espècies de rèptils. Estima que el 30% dels rèptils d´aigua dolça estan props de l´extinció. D´altra banda, el risc és menor per als rèptils de terra, tot i que aquests són sensibles a la pressió de l´activitat humana, ja que necessiten entorns biològics i mediambientals específics.

Els rèptils van aparèixer a la Terra fa 300 milions d'anys i han tingut una llarga història, a més són vitals per al funcionament correcte dels ecosistemes.

NOTÍCIA ORIGINAL.

-Noticies relacionades:
-1 de cada 5 rèptils està en perill.
-Una patrulla per a salvar gripaus.


-Vídeo.

1 comentari: