dimecres, 20 de febrer del 2013

El meteorit caigut a Rússia pesava 10.000 tones i mesurava 17 metres

El meteorit que va explotar a la atmosfera el passat 15 de Febrer, gràcies a registres de vídeos, s'ha descobert que anava en direcció de nord-oest a sud-oest, formant un angle de 30 graus i que anava a una velocitat de 18 quilòmetres per segon, és a dir, més de 64.000 quilòmetres per hora.
Estudis de la Universitat de Western Ontario (Canadà), han calculat que el meteorit, mesurava uns 17 metres d'ample, amb una massa de 7.000 a 10.000 tones.
Va explotar amb una força de, aproximadament, 30 vegades l'energia alliberada per la bomba atòmica d'Hiroshima.
També hi ha que dir que per la trajectòria i el lloc d'entrada en l'atmosfera aquest meteorit no tenia cap relació amb l'asteroide 2012 DA14.
S'informa de que el trencament de finestres i els danys a algunes estructures de la ciutat de Cheliàbinsk van estar provocades per una explosió en el aire.
La part final de l'explosió probablement va ocórrer quasi directament sobre Cheliàbinsk. Aquest va ser probablement el factor més gran per al dany produït per l'explosió.
Feia més d'un segle que no es produïa un fenomen semblant d'aquesta magnitud.

Noticia original

Noticies relacionades:

1 comentari:

  1. Em pareix molt interesant aquest meteorit, ja que els meteorits a més de ser una cosa extranya i fascinant ens poden ajudar a saber els origens del nostre planeta. El que més greu em sembla es que després d'anys d'investigació encara no pugam preveure aconteciments com aquestos.

    ResponElimina