dilluns, 18 de febrer del 2013

Desactiven en ratolins la capacitat de sentir el fred



Un equip de científics de la Universitat de Southern Califòrnia (EUA) han aconseguit eliminar dels ratolins la sensibilitat al fred mitjançant l’extracció d’unes neurones.  Aquests van mantenir la sensació de calor i la sensació táctil.


S'havia observat que una proteïna anomenada TRPM8, canal iònic present en cèl • lules nervioses, era la responsable de la sensació de fred.
La qual s’activa amb les baixes temperaturas i amb agents químics refrescants.
Els científics van desactivar, les neurones dels ratolins que presentaven la proteïna TRPM8, i els va permetre avaluar l'acció específica d'aquestes cèl • lules nervioses.
 Aquest fet podría tenir aplicacions en el tractament del dolor.
Van utilitzar un grup control de rosegadors normals i un altre d'animals amb les neurones TRPM8 desactivades i els van col • locar en una superfície amb diferents temperatures, entre 0 º C i 50 º C, per la qual podien desplaçar-se lliurement.
Els científics van observar que els ratolins del grup control es possaven  en les zones de temperatura al voltant dels 30 º C, evitant les zones més fredes i les més calentes.
Els que els havient extret les neurones TRPM8 sol evitaven les regions més calentes.
Per tant, els animals sense aquestes cèl • lules nervioses no poden sentir el fred, però sí la calor.

- Noticies relacionades.
  - Receptors i efectors.

- Video:


1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant. Fins ara no havia sentit parlar del fet d'eliminar la sensació de fret o calor ja fora en animals o éssers humans. Em pareix curiós i també pràctic si amb açò es pot combatre el dolor.

    ResponElimina