diumenge, 24 de febrer del 2013

Cuba crea vacunes contra el cáncer


Que Cuba haja  inventat ja quatre vacunes contra diferents tipus de càncer es una notícia molt important per a la humanitat, ja que al món, cada any, moren 8 milions de persones per aquesta infermetat. 

Al 2012 Cuba patentava la primera vacuna terapèutica contra el càncer de pulmó, la CIMAVAZ-EFG. I en gener del 2013 s'anunciava la segona, la Racotumomab. 

Diferent assajos clínics en 86 països demostren que aquestes vacunes, a pesar de que no curen la infermetat, aconsegueixen la reducció dels tumors i permeten una etapa estable de la infermetat, augmentant esperança i qualitat de vida. 

Ja en l'any 1985, Cuba va trobar la vacuna de la meningitis B, i més tard, altres com l'hepatitis B o el dengue. 

Aquesta investiga des de fa anys per trobar una vacuna contra el VIH-SIDA. Un altres centre estatal cubà, crea medicaments homeopàtics contra el càncer. 

Cuba exporta aquestos fàrmcas a 26 països, i participa en empreses mixtes en Xina, Canadà i España.




Noticia original. 

Noticies relacionades:
-La cura del cáncer puede estar en las células no cancerosas. 
-Guanábana: ¿Una posible cura contra el cáncer?



1 comentari:

  1. Interessant notícia. Esperem que la recerca d'aquest tipus de fàrmacs continue endavant per lluïtar contra aquesta enfermetat que mata a tanta gent (8 milions de mort cada any són una mort cada menys de 4 segons); i també que aquesta vacuna siga accessible per a qualsevol persona a qualsevol país.

    ResponElimina