dilluns, 18 de febrer del 2013

Corroboren que alguns atacs epilèptics no s'originen en les neurones.


Uns estudis fet a l’Institut Tecnològic de Massachusetts ens diu que alguns atacs epilèptics no es produeixen a les neurones sinó a unes cèl•lules anomenades glials.

Normalment aquestes cèl•lules glials tenen papers auxiliar,s però s’ha descobert recentment que també realitzen funcions més importants com, per exemple, ajudar a la comunicació entre neurones.

Anteriorment, s’havia comprovat que les cel•lules glials reaccionaven hiperactivament durant els atacs d’epilèpsia, però no es sabia cert si eren aquestes les que el provocaven o si la seua hiperactivitat era resultat de l’atac. Ara, a un nou estudi s’ha descobert a algunes d’aquestes cèl•lules provocant l’atac.

Fins on saben els científics, després de realitzar estudis en animals, aquesta és la primera vegada on s’ha vist que mutacions en  les cèl•lules glials produeix epilèpsia.



Notícia original

Notícies relacionades:
- L'epilèpsia es revela com una possible causa de l'autisme.
- Nova opció en medicaments per al control de l'epilèpsia.

Vídeo:

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia és molt important, doncs pensàvem que els atacs epilèptics és produien a les neurones. En aquest estudi s'ha descobert que són produits per unes cèl.lules anomenades glials. Gràcies aquest descobriment podrem realitzar mètodes diferents per a controlar els atacs d'epilèpsia.

    ResponElimina