dijous, 28 de febrer del 2013

20 pacientes rebran cornees artificials

El hospital de San Cecilio de Granada va anunciar el inici de un asaig amb 20 pacients per a produir i implantar cornees artificials en pacients que presenten opacitat o ulceres greus en els teixits.
La cornea es la estructura transparent que es troba al exterior del ull. La seva funcio principal es la de progectar les imagens a la retina.
El traball de investigacio comença amb el creament de cornees artificials. Per a crearles sobtenen cèl·lules mare d’un donant, les cèl·lules es cultiven a una matriu de un biomaterial disenyat per un grup de ingenieria de la Universitat de Granada a generar una cornea idèntica a la humana. Aquest teixit artificial es col·loca amb forma de tirita tapant l’ulcera per afavorir la regeneracio del teixit ocular danyat.
En casos de mayor gravetat es practica el transplant de cornea de cadaver o el injerto de lent de plastic.
A Espanya es practiquen 3.200 transplants de cornea al any aproximadament.
El pasat 31 de gener, l’Hospital Universitari Virgen de las Nieves de granada va rebrer la autoritzasio de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios per  a la fabricacio de cornees artificials i humanes. En aquest mes de febrer , començara la primera fase amb 5 pacients. Despres , una volta obtinguts les primeres dades de la seguretat i eficacia del transplantament agafaran a 15 pacients mes.

Noticia origina

Noticia relacionada


Video

1 comentari:

  1. La notícia es molt interessant, està ben resumida, per tant es clara d'entendre.
    El video es rela, per tant augmenta la credibilitat.
    Bona notícia.

    ResponElimina